Jdi na obsah Jdi na menu

ATP World Tour

ATP World Tour 2018 představuje 49. ročník nejvyšší úrovně mužského profesionálního tenisu, hraný v roce 2018. Sezóna okruhu trvajícího od 1. ledna do 25. listopadu 2018 zahrnuje 68 turnajů, až na výjimky, organizovaných Asociací profesionálních tenistů (ATP).[1]

Tenisový okruh obsahuje čtyři turnaje Grand Slamu – pořádané Mezinárodní tenisovou federací (ITF), devět události kategorie ATP World Tour Masters 1000, třináct ATP World Tour 500, čtyřicet ATP World Tour 250 a závěrečné akce: Turnaj mistrů a Next Generation ATP Finals pro nejlépe postavené tenisty do 21 let.

Součástí kalendáře jsou také týmové soutěže organizované ITF – Davisův pohárHopmanův pohár, z nichž hráči nezískali do žebříčku žádné body.

Na pozici světové jedničky ve dvouhře do sezóny vstoupil Španěl Rafael Nadal, který jako první tenista otevřené éry vyhrál jediný turnaj pojedenácté, když tohoto rekordu dosáhl nejdříve na Monte-Carlo Rolex Masters a o týden později ovládl i Barcelona Open BancSabadell.[2] Klasifikaci čtyřhry v úvodu roku vévodil brazilský deblista Marcelo Melo.

Jedinou novou událostí sezóny se v kategorii ATP 250 stal americký New York Open, který v únorovém termínu nahradil Memphis Open. Newyorský turnaj představoval první akci v historii ATP, kde byl položen povrch černé barvy.[3] Ke změně dějiště a názvu došlo u indického Tata Maharashtra Open, jenž se přestěhoval z Čennaí do Puné.[4]

Ženskou obdobu mužského okruhu představuje WTA Tour 2018.

Výsledek obrázku pro atp world tour 2018Výsledek obrázku pro atp world tour 2018